Syntyessään kirahvivauvat painavat jo 50 kiloa ja ne putoavat maahan kahden metrin korkeudesta. Ne eivät kuitenkaan loukkaa itseään ja pystyvät juoksemaan jo lyhyen ajan kuluttua. Kirahvivauvoja kasvatetaan yhdessä muiden eläinvauvojen kanssa eräänlaisessa lastentarhassa. Lauman naaraskirahvi käyttäytyy kuin ”lastentarhanopettaja” ja huolehtii vasikoista sillä aikaa kun muut emät etsivät syötävää. Jos pedot...
Lumileopardilla on vaaleanharmaa turkki, jossa on ruusukuvioisia jälkiä, kuten Schleich Wild Lifen taidokkaasti maalatulla lumileopardilla. Lumileopardi on kissaeläin, joka elää Keski-Aasian korkeassa, kallioisessa vuoristossa. Siellä se käyttää ravinnokseen pääasiassa lampaita, kauriita ja vuohia. Paksu turkki suojaa sitä ankaralta kylmyydeltä ja on niin kaunis, että monet eläimistä joutuvat salametsästäjien uhreiksi. Siksi...
Pesukarhut ovat älykkäitä pikkupetoja. Ne oppivat erittäin nopeasti, ja niillä on hyvä muisti. Ne liikkuvat öisin ja syövät kaikkiruokaisina sekä pieniä eläimiä – kuten hyönteisiä, matoja ja kaloja – että kasveja, hedelmiä ja pähkinöitä. Ennen talvea pesukarhut syövät itselleen paksun rasvakerroksen. Mitat: 7,40 x 2,50 x 4,0 cm. Ikä: 3-4+...
Intiansarvikuono elää Koillis-Intiassa. Paksut nahkapoimut tekevät siitä helposti tunnistettavan ja se näyttää siltä kuin se kantaisi paksua panssaria. Se on kuitenkin erittäin hiljainen ja rauhallinen, toisin kuin sen afrikkalaiset sukulaiset. Se viettää suurimman osan ajastaan syömällä ruohoa, oksia, lehtiä ja hedelmiä. Hauska fakta: Intiansarvikuonon iho on 4 cm:n vahvuinen. Sen...
Syntyessään leijonan pennuilla on hiekanvärinen turkki, jossa on tummia, pyöreitä täpliä. Näin ne maastoutuvat hyvin savannille. Ne pysyvät piilossa ensimmäiset neljästä kuuteen viikkoa. Kolmen kuukauden iästä alkaen ne ovat riittävän vahvoja seuraamaan emoaan kaikkialle.
Ikä:3-4v
Pandakarhuilla on jatkuvasti kova nälkä. Ne syövät päivittäin vähintään 10kiloa bambua. Ne kuitenkin pystyvät hyödyntämään tästä vain pienen osan, sillä kasveissa ei ole juuri ravinteita. Panda on vieläpä nirso: noin sadasta eri bambulajikkeesta vain 25 kelpaa sille. Hauska fakta Pandat ovat elimistönsä perusteella lihansyöjiä, mutta niiden pääasiallista ravintoa ovat kasvit....
Urosgorillat rummuttavat usein nyrkeillä rintaansa. Siten ne haluavat osoittaa, kuka on lauman vahvin. Rummutus saattaa myös tarkoittaa tervehdystä. Gorillat eivät liiku kämmenten vaan rystysten varassa. Siksi niitä kutsutaan myös ”rystykävelijöiksi”. Hauska fakta: Urosgorillat voivat painaa jopa 200 kiloa. Mitat: 5,8 x 10,7 x 9,4 cm (L x S x K)...
Täysikasvuisista tätä ei niin helpolla huomaa, mutta norsuilla on karvoja etenkin päässä ja selässä. Erityisesti norsun poikasilla tämä huvittava nukka näkyy selvästi. Afrikkalaisiin lajitovereihinsa verrattuna aasiannorsuilla on yleensä huomattavasti enemmän karvaa päässä ja selässä. Usein jo se yllättää, että norsuilla ylipäätään on karvaa. Paksun karvan lämmittävät vaikutukset tiedetään, mutta moinen...
Aidonnäköiset ja yksityiskohtaiset Schleich-eläinlelut ovat hauska ja opettavainen lisä lapsen leikkeihin. Kirahvisonnit ovat suurimpia maaeläimiä ja ne saavuttavat jopa kuuden metrin korkeuden. Niiden kaulat voivat olla 2,5 metriä pitkiä ja ne voivat painaa jopa 250 kiloa. Niillä on kuitenkin - kuten meillä ihmisilläkin - vain seitsemän kaulanikamaa. Kirahvisonnit ovat niin...