Jaguaarilla on suurempi puruvoima kuin millään toisella kissapedolla. Puruvoima on kaksi kertaa suurempi kuin leijonalla. Sen avulla se pystyy myös vaivatta hajottamaan kilpikonnien kilpiä. Jaguaarin ja leopardin erottaa siitä, että jaguaarin täpläruusukkeiden sisällä on pieni piste. Hauska fakta Jaguaari voi syödä kerralla jopa 25 kiloa lihaa. Ikä:3-4+ Ei sovellu alle...
Gepardivauvat ovat syntyessään vain 300 gramman painoisia. Niiden turkissa on heti tyypillisiä mustia täpliä ja niiden kasvoissa erehtymättömät kyynelraidat. Gepardivauvat ovat avuttomia ja avaavat silmänsä vasta kahden viikon kuluttua. Kun niiden emät ovat ulkona metsästämässä, ne ovat täysin suojattomia nälkäisten leijonien ja hyeenoiden edessä. Niiden ainoa mahdollisuus on paras mahdollinen...
Harmaakarhut ovat jääkarhujen jälkeen maailman toiseksi suurimpia karhuja. Pituuden ja hyökkäävän käytöksen takia niitä pidetään Pohjois-Amerikassa erittäin vaarallisina. Harmaakarhut ovat suurikokoisia ja väkeviä eläimiä: ne ovat jopa 2,4 metrin korkuisia ja painavat noin 450 kg. Niillä on selässään kyttyrä ja vahvat takajalat. Harmaakarhu pystyy juoksemaan jopa 55 kilometrin tuntinopeudella. Ne...
Aidonnäköiset ja yksityiskohtaiset Schleich-eläinlelut ovat hauska ja opettavainen lisä lapsen leikkeihin. Valkohäntäpeuranaarailla on erittäin hyvä näkö ja kuulo, mutta ne luottavat ennen kaikkea hajuaistiinsa ja nopeuteensa. Ne ovat hyvin ketteriä, ja niiden juoksunopeus on jopa 48 km/h. Harmaanruskea talviturkki toimii suojavärinä petoeläimiä vastaan. Koska karvat ovat onttoja, ne varaavat myös...
Amurintiikeri on maailman isoin kissaeläin, ja sen pituus nenänkärjestä hännänpäähän mitattuna saattaa olla jopa kolme metriä. Jokaisen tiikerin raidoitus on yhtä yksilöllinen kuin ihmisten sormenjäljet, ja jopa turkin alla olevassa ihossa on raidoitusta. Ensisilmäyksellä tämä silmiinpistävä kuviointi näyttää haitalliselta, sillä saalistava tiikeri ei tietenkään halua tulla nähdyksi. Todellisuudessa raidat auttavat...
Schleich® WILD LIFEn pingviinillä on keltaiset korvaläiskät ja mustavalkoinen höyhenpeite, joka muistuttaa frakkia. Schleich® WILD LIFEn pingviini on keisaripingviini. Se on kaikista suurin ja painavin pingviinilaji. Lisäksi se on ainoa, joka asuu niin kaukana etelässä Etelämantereella. Keisaripingviinit eivät rakenna pesiä, vaan ne hautovat suoraan jäällä. Naaras siirtyy munittuaan mereen saalistaakseen...
Rengashäntämakit ovat pieniä apinoita, joilla on pitkä, mustavalkoisten renkaiden värittämä häntä. Rengashäntämakit ovat pieniä apinoita, joilla on pitkä, mustavalkoisten renkaiden värittämä häntä. Ne ovat pienissä laumoissa eläviä päiväeläimiä, jotka hellivät mielellään toisiaan. Öisin ne nukkuvat puissa, ja päivät ne viettävät etsien hedelmiä ja herkullisia lehtiä. Rengashäntämakien laumaa johtaa aina naaras....
Päästäkseen lauman johtajaksi leijonan on voitettava muut kaksintaistelussa. Mitä suurempi sen harja on, sitä enemmän kunnioitusta se saa kilpailijoiltaan. Se ei vain näytä henkeäsalpaavalta, vaan se myös suojaa eläintä suuremmilta niska- ja kaulavammoilta. Hauska fakta: Leijonan harja alkaa kasvaa vuoden iässä. Mitat: 12 x 3,6 x 7,3cm (L x S...